Sporta nozīme Latvijas Universitātes attīstībā - Makarenko, Arkādijs (Latvijas Universitāte, 2010)
Maģistra darba tēma „Sporta nozīme Latvijas Universitātes attīstībā”. Sports ir tā cilvēku darbības sfēra, kas īpaši interesē katra valsts pilsoņus un kam ir lielas iespējas apvienot cilvēkus, t.i., neatkarīgi no vecuma un sociālās izcelsmes. Sports ne tikai uzlabo veselību, bet arī izglīto, turklāt tam ir liela nozīme sociālajā un kultūras dzīvē, kā arī atpūtā. Maģistra darbā skaidrota sporta nozīme Latvijas Universitātes sporta dzīvē un sporta attīstībā. Ar anketēšanu un intervēšanu tiek noskaidrots respondentu viedoklis par Latvijas Universitātes sporta dzīvi, kā arī apkopoti Latvijas Universitātes sporta panākumi un rezultāti par pēdējiem pieciem gadiem. Maģistra darbs sastāv no 73 lappusēm, 7 tabulām, 14 attēliem, 4 pielikumiem un 40 izmantotiem informācijas avotiem. Atslēgvārdi: sports, Latvijas Universitāte, biedrība „Universitātes Sports”, struktūra, vadība, studenti

The theme of master’s work: „The Impact of Sport on the Development of the University of Latvia.” Sports are the human scope of particular interest to each country's citizens and have great potential to unite people, that is, regardless of age and social background. Sport not only improves health but also educates, and also plays an important role in social and cultural life and entertainment. Master’s work explained the role of University of Latvia sports life and sports development. The questionnaires and interviews are found respondents views on the University of Latvian sporting life, as well as summarizing the Latvian University of sporting success and the results for the past five years. Master's thesis consists of 73 pages, 7 tables, 14 images, 4 attachments and 40 used sources of information. Keywords: sport, University of Latvia, society of „University Sport”, structure, leadership, students.
The Impact of Sport on the Development of the University of Latvia
Keywords: Vadībzinātne