Koncentrācijas lauka pētīšana kārtainās vidēs ar integrālā splaina palīdzību - Lencmane, Marija (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaurā darbā tiek apskatīta koncentrācijas lauka (siltuma vadīšanas vienādojuma) ar pārtrauktiem koeficientiem risināšana ar integrālā paraboliska splaina palīdzību, ar atklāto diferenču shēmu un ar mainīgo atdalīšanas metodi. Apskatītās metodes tiek salīdzinātas savā starpā ar programmu paketes „Maple 9” palīdzību. Darba mērķis ir atrast efektīvus atrisinājuma algoritmus uzdevumu klasei ar gabaliem pārtrauktiem koeficientiem, jo standarta metodes šādos gadījumos nav pietiekami precīzas vai ātras.

This bachelor work investigates the concentration field (heat transfer problem) solution in layered media by means of integral parabolic spline, difference scheme and variable separation method. Above mentioned methods is compared using mathematical program Maple 9. The aim of this work is to find an effective job class solution of piecewise smooth coefficient problem, because standard methods doesn't provide sufficient precision or speed.
Investigation of concentration field in layered media by mean of integral spline
Keywords: Matemātika