Feminisma sociālas kustības atspoguļošanas salīdzinājums Norvēģijas un Latvijas interneta ziņu portālos (2022.-2023.gads) - Lazdāne, Samanta Lāsma (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir “Feminisma sociālās kustības atspoguļošanas salīdzinājums Norvēģijas un Latvijas interneta ziņu portālos (2022.-2023.gads).” Darba mērķis ir izpētīt, kā feministu kustība tiek atspoguļota interneta ziņu portālos Norvēģijā un Latvijā, iedziļinoties mediju reprezentācijas niansēs, feministisko jautājumu ierāmēšanā un potenciālajā ietekmē uz sabiedrības uztveri.Darba teorētiskajā daļā tiek izpētīta teorija, kas sniedz dziļākas zināšanas par feminisma kustību, sieviešu un vīriešu lomu sabiedrībā un feminisma reprezentāciju medijos. Darba metodoloģiskajā daļā tiek aprakstītas izvēlētās pētniecības metodes - Kvantitatīvā kontentanalīze un kritiskā diskursa analīze, ar kuru palīdzību tiek atlasīti un analizēti 2022 -2023. gada mediju raksti un noskaidrota feminisma sociālās kustības reprezentācija Latvijas un Norvēģijas ziņu portālos. Bakalaura darba empīriskajā daļā tiek apkopoti pētījumā iegūtie rezultāti un secinājumi.

The topic of the bachelor thesis is "Comparison of Portrayals of the Feminism social movement within Latvian and Norwegian Online News Sources (2022-2023)" The aim of the thesis is to investigate how the feminist movement is covered in online news News Sources in Norway and Latvia, delving into the nuances of media representation, framing of feminist issues and potential impact on public perception.The theoretical part of the thesis explores theories that provide a deeper knowledge of the feminist movement, the role of a woman in society and feminism's portrayal in the media. The methodological part of the thesis describes the chosen research methods - Quantitative content analysis and Critical Discourse Analysis, which are used to select and analyse media articles from 2022-2023 and help clarify the representation of the feminist social movement in the Latvian and Norwegian news sources. The empirical part of the bachelor thesis summarises the results and conclusions of the study.
Comparison of Portrayals of the Feminism Social Movement within Latvian and Norwegian Online News Sources (2022-2023)
Keywords: Komunikācijas zinātne; feminisms; sociālā kustība; feminisma teorija; reprezentācija; dzimums