Tiesības uz saprātīgu termiņu kriminālprocesā tiesā - Žaugre, Egija (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir „Tiesības uz saprātīgu termiņu kriminālprocesā tiesā”. Šādu bakalaura darba tēmu autore izvēlējās tēmas aktualitātes dēļ, jo sabiedriskajos plašsaziņas līdzekļos pēdējā laikā arvien biežāk izskan jautājums par tiesvedības ilgumu Latvijā, par to, ka tam iemesls ir lielā tiesu noslogotība. Tomēr tiesa ne vienmēr ir atbildīga par šādas situācijas izveidošanos. Darba mērķis ir izpētīt un noskaidrot tos iemeslus, kas liedz tiesai ievērot saprātīgu termiņu krimināllietu izskatīšanā, kā arī piedāvāt iespējamo risinājumu situācijām, kuras neregulē Kriminālprocesa likums un citi Latvijas Republikā spēkā esošie normatīvie akti. Lai to izdarītu, autore ir izvēlējusies apskatīt Kriminālprocesa likuma regulējumu attiecībā uz saprātīga termiņa nodrošināšanu, kā arī izpētīt saprātīga termiņa nodrošināšanu ietekmējošos apstākļus atsevišķās krimināllietās, kas ir izskatītas 2011./2012.gadā Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā un kuras nolēmumi ir stājušies likumīgā spē

The theme of author's bachelor project is “Right to judicious term in criminal procedure at court.” The theme was chosen by the author, because of the current importance of the subject, recently in mass media question has been raised concerning length of legal procedure in Latvia, reason for this is high workload of courts. Goal of this project is to carry out research and recognize reasons which forbid court to observe judicious term in criminal proceedings and also offer possible solution in cases where Criminal procedure law and other normative acts in force in Republic of Latvia. To do that, author has chosen to examine regulation of Criminal procedure law in relation to providing judicious term and also to carry out research on providing judicious term in separate criminal proceedings which were reviewed in year 2011 and 2012 at City of Riga Latgale Urban District court and are in force. In course of research following methods were used: methodical, comparing and analytical. To
Right of judicious term in criminal procedure at court
Keywords: Juridiskā zinātne