Viedtālruņu starpplatformu lietojumprogrammu izstrāde - Grigorjevs, Rihards (Latvijas Universitāte, 2011)
Mobilās tehnoloģijas ir viena no visstraujāk augošajām informāciju tehnoloģiju nozarēm. Šīs tehnoloģijas tiek plaši pielietotas mobilo tālruņu izstrādē un tie ir ļoti tālu attīstījušies kopš saviem pirmsākumiem. Mūsdienās tie ļauj nosūtīt, apskatīt e-pastus, attēlu fotografēšanu, globālā tīmekļa aplūkošanu u.c. Šādus mobilos tālruņus sauc par viedtālruņiem. Mūsdienās viedtālruņu tirgu tiek piedāvāti viedtālruņi ar daudzām un dažādām operētājsistēmām, tādēļ lietojumprogrammu izstrāde šajā nozarē ir diezgan sarežģīts process. Darbā tiks apskatīti viedtālruņu starpplatformu lietojumprogrammu izstrādes ietvari, kas ļauj šo problēmu risināt. Lielāks uzsvars tiks likts uz tīmekļa tehnoloģiju pielietošanu izstrādē. Darba beigās tiks gūts apstiprinājums, ka iegūto lietojumprogrammu ir iespējams darbināt uz vairākām viedtālruņu operētājsistēmām.

Mobile Technologies is one of fastest growing fields of IT. These Technologies are widely used in development of mobile phones and from origins those are very far evolved. In nowadays those allow us to send and read e-mails, take photos, surf on the internet, etc. Phones with such options are called Smartphones. Nowadays in market are offered smartphones with many and different operating systems, that’s why development of applications in this sector is very complex process. In the bachelor thesis will be discussed cross – platform development frameworks for smartphones, which allow to solve this problem. Greater focus will be placed on web technologies in development. In the bachelor thesis will be obtained confirmation that developed application with cross – platform framework works on many smartphone operating systems.
Cross-platform application development for smartphones
Keywords: Datorzinātne