Domas vārdiskās izteiksmes organizācijas retoriskais aspekts politiskās reklāmas žanrā. - Brizgalova, Olga (Latvijas Universitāte, 2013)
Šis pētnieciskai sdarbs ir veltīts retorisku aspektu izpausmes Latvijas un Krievijas politiskāsreklāmas žanrā pētījumam. Darbā tiek identificētas un analizētas metodes un stratēģijas, kuras tiek izmantotas domas vārdiskās izteiksmes organizācijai, ka arī tiek izveidota Latvijas un Krievijas politisku tekstu salīdzinoša analīze. Analīzeitikaizvēlēti Latvija un Krievijas priekšvēlēšanas videoklipi 2006-2012 gadu posmā. Darbā tiek analizētas valodas vienības, kuras izmanto politiķi dažādus mērķus sasniegšanai. Darbs ir paredzēts plašam lasītāju lokam, kurus interesē Latvijas un Krievijas politika. -

The aim of this research is devoted to the retorical aspectof expression in politica ladvertisements of Latvia and Russia. In this research the specificity of the method sand strategies which used to verbal expression of thoughtsand objectives of politicians and was made a comparative analysis o fpolitical texts of Latvia and Russia. The material for analysis becamethepre-election video of political parties in Russia and Latvia (2006-2012) and linguistic units which are used by politicians to achieved ifferent goals. The research is aimed for wide range of readers, who are interested in questions about politics of Latvia and Russia. -
The Rhetorical Aspect of Organization of the Verbal Expression of the Thought in the Genre of Political Advertising.
Keywords: Valodniecība