Covid-19 pandēmijas ietekme uz Eiropas Savienības tirdzniecības attīstību - Gutāne, Laura (Latvijas Universitāte, 2023)
Maģistra darba temats ir “Covid-19 pandēmijas ietekme uz Eiropas Savienības tirdzniecības attīstību” izstrādāts ar mērķi novērtēt pandēmijas ietekmi uz tirdzniecības norisi Eiropas Savienībā, noteikt galvenos tirdzniecības šķēršļus, nākotnes riskus un izstrādāt priekšlikumus tirdzniecības politikai. Maģistra darbā tiek pētīta Eiropas Savienības tirdzniecības attīstība un procesi Covid- 19 pandēmijas laikā. Uzsvars ir likts uz tirdzniecības attīstību Latvijas tirdzniecības veicinošajām iestādēm un Latvijas uzņēmumiem Covid-19 pandēmijas laikā, izmantojot ekspertu intervijas ar Latvijas tirdzniecības veicinošajām iestādēm un strukturēto interviju ar Latvijas uzņēmumiem darba autore priekšlikumus tirdzniecības politikai arējo šoku laikā.

The topic of the master's thesis is "COVID-19 pandemic impact on European Union trade development" developed with the aim of assessing the impact of the pandemic on trade in the European Union, identifying the main trade obstacles, future risks and developing proposals for trade policy. The master's thesis examines the development and processes of trade in the European Union during the COVID-19 pandemic. Emphasis has been placed on the development of trade for Latvian trade promotion institutions and Latvian companies during the COVID-19 pandemic, using expert interviews with Latvian trade promotion institutions and structured interviews with Latvian companies, the author of the paper proposes trade policy during external shocks.
Covid-19 Pandemic Impact on European Union Trade Development
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; ārējais šoks; tirdzniecības dinamika; irdzniecības partnervalstu izvēle; tirdzniecības veicinošās iestādes; Eiropas Savienība