Reneja niķeļa elementsastāva un fāžu sastāva izmaiņas katalizatora aktivēšanas un ekspluatācijas gaitā - Bogdanovs, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2009)
RENEJA NIĶELIS, AKTIVĒŠANA, RENTGENSPEKTROMETRIJA, XRF, STRUKTŪRAS IZMAIŅAS Darbā ir veikta Reneja niķeļa paraugu elementanalīze izmantojot rentgenspektrometrisko metodi, noteikts paraugu sastāvs un tā izmaiņas katalizatora izmantošanas laikā. Tika noteiktas izmaiņas kārsejot Reneja niķeļa paraugus pie dažādām temperatūrām.

RANEY NICKEL, ACTIVATION, X-RAY SPECTROMETRY, XRF, STRUCTURAL TRANSITIONS The Raney nickel contents has been studied by x-ray spectrometry. The changes in Raney nickel specimen contents after using in catalysis reactions have been studied. The changes in Raney nickel structure after heating at different temperatures have been studied.
The changes of phases and composition of Raney nickel catalyst during activation and application
Keywords: Ķīmija