Pacientu līdzestība koronāro artēriju slimību profilaksē - Beiere, Ilze (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma „Pacientu līdzestība koronāro artēriju slimību profilaksē” tika izvēlēta, jo pacientu līdzestība koronāro artēriju slimību profilaksē ir viena no ietekmīgākajām uzvedībām uz slimību, un tā noved pie veiksmīgas ārstēšanas un slimības smaguma samazināšanās. Darba mērķis: Izzināt X slimnīcas invazīvās kardioloģijas pacientu līdzestību koronāro artēriju slimību profilaksē. Pētījuma hipotēze: Invazīvās kardioloģijas pacientu līdzestība koronāro artēriju slimību profilaksē ir zema, gadījumos, kad ir jāmaina ikdienas paradumi. Tika pielietota kvantitatīvā pētniecības metode. Pētījuma instruments – anketa. Pētījumā iegūtie dati norāda, ka invazīvās kardioloģijas pacientu līdzestība koronāro artēriju slimību profilaksē ir zema, gadījumos, kad ir jāmaina ikdienas paradumi.

The topic of the bachelor's thesis "Patients’ compliance in the prevention of coronary artery disease" was chosen because patient compliance in the prevention of coronary artery disease is one of the most influential behaviors on the disease, and it leads to successful treatment and a decrease in the severity of the disease. The purpose of the thesis: To find out the compliance of invasive cardiology patients of the X hospital in the prevention of coronary artery diseases. Research hypothesis: The compliance of invasive cardiology patients in the prevention of coronary artery disease is low, in cases where daily habits need to be changed. Quantitative research method was applied. The research instrument is a questionnaire. The data obtained in the study indicate that the compliance of invasive cardiology patients in the prevention of coronary artery disease is low, as evidenced by the behavior expressed by the patients.
Patient cooperation in the prevention of coronary artery disease
Keywords: Medicīna; koronāro artēriju slimība; profilakse; pacienti; līdzestība