Uzņēmuma SIA ‘’Pure Chocolate’’ finansiālā stāvokļa novērtējums - Korica, Kristiāna Karlīna (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darbs ir izstrādāts par tēmu SIA “Pure Chocolate” finansiālā stāvokļa novērtējumu ar mērķi identificēt galvenos faktorus, kas ietekmē uzņēmuma finansiālo stāvokli, kā arī identificēt potenciālos risinājumus finansiālās situācijas uzlabošanai. Konkurence uzņēmējdarbībā ir gandrīz neizbēgama. Katras sabiedrības galvenā prioritāte ir panākt stabilu finansiālo situāciju, prasmīgi pārvaldot ekonomiskos, sociālos un vides faktorus vienlaikus radot peļņu. Ar finanšu analīzes instrumentu palīdzību iespējams novērtēt gan pētāmā uzņēmuma finansiālo stāvokli, gan arī analizēt šokolādes konfekšu ražošanas nozares finansiālo rādītāju tendences kopumā, tādā veidā izstrādājot ilgtermiņa darbības stratēģijas, kas radīs pozitīvus finansiālos rezultātus-uzņēmums gūs peļņu.

The bachelor's thesis is developed on the topic of evaluating the financial condition of LLC "Pure Chocolate" with the aim of identifying the key factors that influence the company's financial position, as well as identifying potential solutions for improving its financial situation. Competition in business is almost inevitable. The primary priority of any company is to achieve a stable financial position by skillfully managing economic, social, and environmental factors while generating profit. Using financial analysis tools, it is possible to assess both the financial condition of the company under study and analyze financial trends in the chocolate confectionery industry as a whole. This allows for the development of long-term strategies that will lead to positive financial results, ensuring the company generates profit.
Evaluation of the Financial situation of the Company LLC “Pure Chocolate”
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; šokolādes konfekšu ražošanas nozare; finanšu analīze; bankrota prognozēšana; horizontālā analīze; vertikālā analīze