Tirdzniecības platformu integrācija ar Vērtspapīru un Valūtas uzskaites sistēmu - Urtāne, Evija (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt finanšu tirdzniecības platformas, to veidus, sniegto informāciju, apzināt platformu atšķirības, kā arī izpētīt datu apmaiņas protokolus, kurus iespējams izmantot elektroniskai datu apmaiņai starp dažādām tirdzniecības sistēmām, uzzināt to īpašības, piedāvātās iespējas un atšķirības. Analizējot tirdzniecības platformas, datu apmaiņas protokolus un dzinējus, kas tiek izmantoti finanšu informācijas apmaiņai,novērtēt iespējamību dažādu platformu integrācijai ar Vērtspapīru un valūtas uzskaites sistēmu. Bakalaura darba ietvaros, tiek aplūkota Vērtspapīru un valūtas uzskaites sistēmas integrācijas ar Deutsche Bank platformu praktiskā realizācija, kurā būtisku ieguldījumu sniegusi darba autore. Atslēgas vārdi: finanšu tirdzniecības platforma, finanšu informācijas datu apmaiņas protokols, datu apmaiņas protokola dzinējs, automatizēta datu apmaiņa starp tirdzniecības sistēmām.

The aim of this work is to explore financial trading platforms, platform types and provided information and identity differences between them and between specific information. The objectives are analyze the data processing protocols, which are used to transfer data bewteen two finacial systems, explore features, offered opportunities and the diferences between protocols and look for options to integrate these protocols with The Securities safekeeping and currency accounting system. A part of the work is to verify explored information in practice and integrateThe Securities safekeeping and currency accounting system with Deutsche Bank system. Keywords: finance trading platform, financial information exchange protocol, engine for data exchange, automatic data exchange between trading systems.
Trading platform integration with the Securities safekeeping and Currency accounting system
Keywords: Datorzinātne