Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pielietošana mācību procesā "X" vidusskolā - Gabrāne, Laila (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba temats - “Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pielietošana mācību procesā X vidusskolā”. Bakalaura darba autore – Laila Gabrāne. Darba vadītāja – Dr.paed. Sanita Baranova 21. gadsimta skolā dažādu sociālo apstākļu dēļ pedagogam nākas domāt ne tikai par mācību satura maiņu un metodiku, bet arī pielāgoties mūsdienu tehnoloģiju attīstībai. Lai gan tehnoloģijas aizņem daļu no mūsdienu skolēnu ikdienas, ir svarīgi arī pedagogam pievērst uzmanību tādu metožu un metodisko paņēmienu izvēlei, kas nodrošina savstarpēju sadarbību un līdzdarbošanos starp visiem mācību procesā iesaistītajiem dalībniekiem dažādos mācību priekšmetos. Tas arī nosaka pētījuma “Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pielietošana mācību procesā “X” vidusskolā” aktualitāti gan no teorētiskā, gan no praktiskā viedokļa. Pētījums mērķis ir izpētīt informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pielietošanu mācību procesā X vidusskolā. Ar kvantitatīvo pētīšanas metodi tiek pētīts X vidusskolas pedagogu uzskati par IKT izmantošanu mācību procesā, vai tie tiek pielietoti un kā pedagogi vērtē savas IKT prasmes. Papildus tiek anketēti izglītojamie, lai iegūtos datus varētu salīdzināt un izvērtēt kopainu. Pēc pētījuma datiem var secināt, ka pedagogi atbalsta IKT izmantošanu mācību procesā, lai nodrošinātu izglītojamiem saistošas mācību stundas. Pedagogiem ir nepieciešamas papildus zināšanas par jēgpilnu IKT izmantošanu mācību procesā, kā arī izglītojamie ir atzinuši, ka labprātīgi iesaistītos mācību procesa pilnveidē sadarbībā ar pedagogiem. Bakalaura darbs sastāv no divām nodaļām, piecām apakšnodaļām, secinājumiem, priekšlikumiem un izmantotās literatūras.

The topic of the bachelor- "Use of information and communication technologies in the "X" secondary school training process" Author of the work – Laila Gabrane Bachelor's Head of Work - Dr.paed. Sanita Baranova In a 21 st century school, due to a variety of social conditions, the teacher has to think not only about changing the content of teaching and methodologies, but also about adapting to today's technological developments. Although technology is part of the day-to-day of today's pupils, it is also important to draw attention to the choice of methods and methods that ensure mutual cooperation and co-operation between all participants involved in the learning process in different subjects. It also measures the study "Use of information and communication technologies in the "X" secondary school training process" the spotlight, both theoretical and practical. The study aims to study teaching methods provided by information and communication technologies (ICT) by X secondary school teachers. The quantitative research method examines the views of X secondary school teachers on ICT use in the learning process, whether they are being applied and how educators assess their ICT skills. In addition, learners shall be antelated so that the data can be compared and evaluated in the overall picture. According to the study, it can be concluded that educators support the use of ICT in the learning process in order to provide students with binding learning hours. Teachers need additional knowledge of the meaningful use of ICT in the learning process, as well as learners have recognised the willingly involved in improving the learning process in cooperation with educators. The bachelor's work consists of two chapters, five sub-chapters, conclusions, proposals and literature used.
Use of information and communication technologies in the "X" secondary school training process
Keywords: Pedagoģija; IKT; IT; DML; Tehnoloģijas