Paternitātes brīvprātīga atzīšana un apstrīdēšana - Rajeva, Alise Agita (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbā tika pētīta paternitātes brīvprātīgas atzīšanas un apstrīdēšanas vēsturiskā, mūsdienu un ārvalstu regulējuma, kā arī to mērķa un nozīmes analīze. Bakalaura darba mērķis ir izvērtēt esošos kritērijus paternitātes brīvprātīgai atzīšanai un apstrīdēšanai. Bakalaura darba uzdevumi - paternitātes brīvprātīgas atzīšanas un apstrīdēšanas procesa, mērķa, izpratnes, vēsturiskās attīstības analīze, kā arī salīdzināšanu, ņemot vērā ārvalstu regulējumu. Sniegt priekšlikumus paternitātes brīvprātīgās atzīšanas un apstrīdēšanas procesa uzlabošanai, ņemot vērā bērna labākās intereses. Darba rezultātā autore sniedz savus priekšlikumus brīvprātīgi atzītas paternitātes apstrīdēšanas pilnveidošanai.

The bachelor thesis is about the historical, modern, and foreign regulation of voluntary recognition and contestation of paternity, as well as the analysis of their purpose and meaning. The bachelor thesis aims to evaluate the existing criteria for the voluntary recognition and challenge of paternity. Bachelor thesis tasks - analysis of the process, purpose, understanding, and historical development of the voluntary recognition and challenge of paternity, as well as comparison, taking into account foreign regulations. Provide proposals for improving the process of voluntary recognition and contestation of paternity, taking into account the best interests of the child. As a result of the bachelor's thesis, the author presents her proposals for improving the challenge of voluntarily recognized paternity.
Voluntary acknowledgment and denial of paternity
Keywords: Juridiskā zinātne; brīvprātīgi atzīta paternitāte; brīvprātīgi atzītas paternitātes apstrīdēšana; bērna labākās intereses; bioloģiskā tēva tiesības