Bezvadu sensoru tīklu tīmekļa saskarne - Buks, Dzintars (Latvijas Universitāte, 2013)
Šobrīd nav populāra un plaši pieejama programmatūra, kura ļautu iestatīt un uzturēt bezvadu sensoru tīklu, kurš sastāv no bezvadu sensoru mezgliem. Kvalifikācijas darba „BEZVADU SENSORU TĪKLU TĪMEKĻA SASKARNE” mērķis ir atvieglot bezvadu sensoru tīklu iestatīšanas procesu. Lai realizētu nepieciešams bija izvēlēties vidi un atrast programmatūras risinājumu, kas izveido saskarni. Tika izvēlēta programmatūra Python, un saskarne veidota tīmekļa vidē. Tika izveidota lietotāju pārvaldība un bezvadu sensoru mezglu ievākto datu attēlošana pielāgojamos grafikos. Lai nomainītu lietotāju datus vai pieejas līmeni, dažus servera iestatījumus un grafikā attēlotos datus, nav nepieciešamas lielākas zināšanas, kā sociālo tīklu profila rediģēšanai. Šīs iespējas tika pievienotas jau esošai bezvadu sensoru tīklu tīmekļu saskarnes daļai.

There isn’t any popular and widely available program that configures and maintains wireless sensor networks, that consists of wireless sensor nodes. Qualification work “WIRELESS SENSOR NETWORKS WEB INTERFACE” purpose is to make wireless sensor nodes configuring easier. In order to achieve it environment and programming solutions need to be chosen for creating web interface. Program Python makes the central core. The user interface is made in web environment. User management and graphs that shows data which had been gather from wireless sensor nodes was created. No more than social networking profile editing skills are needed to change user data or access level. All these had been integrated into already existing wireless sensor networks web interface.
Wireless Sensor Networks Web Interface
Keywords: Datorzinātne