Klīversalas rajona identitātes veidošanās - Blūma, Ketri Laine (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma ir “Klīversalas rajona identitātes veidošanās”. Darba mērķis bija noskaidrot kā Klīversalas iedzīvotāji un citas rajonu raksturojošās pazīmes veido rajona identitāti. Lai sasniegtu bakalaura darba mērķi, tika veiktas 13 daļēji strukturētas intervijas nejauša veidā ar Klīversalas rajona iedzīvotājiem, kas tika analizētas ar naratīvās analīzes metodi. Bakalaura darbā tika arī pielietots Herberta Blumera simboliskais interakcionisms un Bruno Latūra aģentu tīkla teorija, kā arī vairāki literatūras avoti par vietas identitāti. Pētnieciskajā darbā tika noskaidrots kā veidojas Klīversalas rajona identitāte, tai skaitā arī apskatot rajona fiziskās pazīmes, tā atpazīstamību un patstāvīgumu, un arī iedzīvotāju piederību rajonam. Darbā tika secināts, ka Klīversalas rajona identitāte veidojas iedzīvotāju piederības sajūtai mijiedarbojoties ar rajona fiziskajām pazīmēm, atpazīstamību un, ka rajona patstāvīgumam arī ir nozīmīga loma identitātes veidošanā. Atslēgvārdi: rajona identitāte, piederības sajūta, Klīversala, iedzīvotāji

The topic of the bachelor's thesis is “Identity formation of Klīversala neighborhood” The aim of the thesis was to determine how the residents of Klīversala and other characteristic features of the neighborhood contribute to the formation of its identity. To achieve the goal of the bachelor's thesis, 13 semi-structured interviews were conducted randomly with residents of Klīversala neighborhood, which were analyzed using the narrative analysis method. Herbert Blumer’s symbolic interactionism and Bruno Latour’s Actor-network theory, as well as several literature sources on place identity, were also applied in the bachelor's thesis. In the research work, it was determined how the identity of Klīversala neighborhood is formed, including examining the physical characteristics of the area, its recognizability, independence, and the residents' sense of belonging to the neighborhood. It was concluded in the thesis that the identity of Klīversala neighborhood is formed through the interaction of residents' sense of belonging with the physical features and recognizability of the district, and that neighborhood independence also plays a significant role in identity formation. Keywords: neighborhood identity, sense of belonging, Klīversala, residents
Identity formation of Klīversala neighborhood
Keywords: Socioloģija; Rajona identitāte; Piederības sajūta; Klīversala; Iedzīvotāji