Uzņēmumu ienākuma nodokļa stimuli Latvijā un Eiropas Savienībā - Liscova, Nataļja (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darbā tiek pētīti un analizēti Latvijas un pārējo Eiropas Savienības valstu uzņēmumu ienākuma nodokļa stimuli. Uzņēmumu ienākumu nodokļa stimula jēdziens ietver sevī nodokļa atlaides, atvieglojumus un atbrīvojumus no nodokļa samaksas. Nepartraukti mainoties likumiem, ir jāsaprot, vai piedāvātie uzņēmumu ienākuma nodokļa stimuli Latvijā ir aktuāli nodokļa maksātājiem, kā arī vai ir aktuāli uz Eiropas Savienības valstu fona. Pētījuma uzdevums ir saprast kādus uzņēmuma ienākuma nodokļa stimulus piedāvā Latvijas Republikas likums „Par uzņēmumu ienākuma nodokli” (turpmāk tekstā – likums) un kādus uzņēmumu ienākuma nodokļa stimulus piedāvā pārējās Eiropas Savienības valstis. Darba mērķis ir, apkopojot pētījuma rezultātus, izteikt svarīgākus secinājumus un priekšlikumus. Maģistra darbs sastāv no ievada, trim nodaļām ar 8 apakšnodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem, izmantotās literatūras un avotu saraksta un pielikuma.

Masters researches and analyses corporate income tax incentives that are provided by regulations of Republic of Latvia and others contries of the European Union. The definicion of the term of the corporate income tax includes tax credits, tax simplifications and tax exempt. The laws are in the continious changing process, and we have to understand whether the proposed corporate income tax incentives in Latvia are actual for the tax payers and are actual of the European Union background. The task of the research is to understand corporate income tax incentives that provide the law „On Corporate Income Tax” of Republic of Latvia (hereinafter – the Law), what are incentives in the other contries of the European Union. The goal of the Masters is to summarize the results of the research, to make the most important conclusions and recommendations. Masters consists of introduction, followed by three chapters and 8 sub-sections, conclusion and recommendations, list of bibliography and sources and annex.
Corporate income tax incentives in Latvia and in the European Union
Keywords: Ekonomika; uzņēmumu ienākumu nodoklis; nodokļu stimuli; nodokļu atlaides; nodokļu atvieglojumi; nodokļu politika