Elektrokardiogrammas datu apstrāde - Zars, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2019)
Sirds slimības ir viena no izplatītākajām veselības problēmām, ar ko saskaras miljoniem iedzīvotāju visā pasaulē. Lai gan ārstēšanas metodes un tehnoloģiskās iespējas attīstās ik gadu, ārsti vēl arvien saskaras ar problēmām precīzi noteikt pacientu diagnozes. Elektrokardiogrāfija ir viena no pamata izmeklējuma metodēm sirdsdarbības traucējumu diagnostikā. Darba ietvaros tika pētīts elektrokardiogrammu apstrādes process, lai pēc iespējas precīzāk automatizēti noteiktu sirdsdarbības traucējumus. Par darba mērķi tika izvirzīts automatizēti noteikt un klasificēt sirds aritmijas tipus. Rezultātā tika izvērtēts efektīvākais veids, kā klasificēt aritmijas un apstrādāt datus.

Heart disease is one of the most common health problems facing millions of people around the world. Although treatment methods and technological opportunities are evolving every year, doctors are still confronted with problems in accurately diagnosing patients. Electrocardiography is one of the basic methods of examining cardiac disorders. The process of electrocardiogram processing was investigated in the thesis to detect cardiac disorders as accurately as possible. The purpose of the work was to identify and classify cardiac arrhythmias in an automated way. In the result most effective way to classify arrhythmias and process data was evaluated.
Electrocardiogram data processing
Keywords: Datorzinātne; Elektrokardiogramma; Signālu apstrāde; Mašīnmācīšanās; Aritmija