Pallādija katalizēta 2-benzilpiridīna un hinaldīna arilēšana - Liepiņš, Ainārs (Latvijas Universitāte, 2008)
Pallādija katalizēta 2-benzilpiridīna un hinaldīna arilēšana. Liepiņš A., zinātniskais vadītājs Dr. habil. ķīm. Ābele E. Bakalaura darbs, 47 lappuses, 7 attēli, 4 tabulas, 29 literatūras avoti, 2 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā pētīta 2-benzilpiridīna un hinaldīna arilēšana pallādija (II) acetāta un fofsīnu ligandu katalītiskajās sistēmās. Aprakstīta difenil-(2-piridil)- un difenil-(2-hinolil)metānu un to metoksi- atvasinājumu vienpakāpes iegūšanas metode. Vielu identitāte noteikta ar 1H-KMR spektroskopijas un GH-MS analīžu metodēm.

Palladium-catalyzed arylation of 2-benzylpyridine and quinaldine. Liepiņš A., supervisor Dr. habil. chem. Ābele E. Bachelor’s thesis, 47 pages, 7 figures, 4 tables, 29 literature references, 2 appendices. In Latvian. Arylation of 2-benzylpyridine and quinaldine in various phosphines assisted catalytic systems of palladium (II) acetate has been studied. A one-step method for the preparation of diphenyl-(2-pyridyl)- and diphenyl-(2-quinolyl)methanes and their methoxy derivatives is described. The identity of the compounds has been proved by 1H-PMR spectroscopy and GC-MS.
Palladium Catalyzed 2-benzylpyridine and Quinalidine Arylation
Keywords: Ķīmija