Datorizētā redzes treniņa izpēte: fūziju rezerves - Verčinska, Emija (Latvijas Universitāte, 2024)
Darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 41 lapaspuses. Tas satur 18 attēlus, 4 tabulas, 2 pielikumus un 42 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis bija noskaidrot Latvijas Universitātes Optometrijas un redzes zinātnes nodaļas izstrādātās “EYEDOO” redzes treniņu metodikas ietekmi uz fūziju rezervēm dalībniekiem bez acu akomodācijas un verģences traucējumiem. Longitudinālajā pētījumā piedalījās 17 dalībnieki, kuri klātienē veica fūziju rezervju treniņus. Rezultātos tika noskaidrots, ka redzes treniņi fūziju rezervēm ar EYEDOO redzes treniņu metodiku būtiski uzlabo pozitīvās fūziju rezerves tālumā un tuvumā, bet negatīvās fūziju rezerves paliek nemainīgas.

The thesis is written in Latvian on 41 pages. It contains 18 figures, 4 tables, 2 appendices and 42 references. The aim of the work was to investigate the effect of the vision training methodology "EYEDOO" developed by the Department of Optometry and Vision Science of the University of Latvia on the participants` vision fusion reserves without eye accommodation and vergence disorders. The longitudinal study involved 17 participants who performed fusion reserve trainings on site. The results showed that fusion reserves training with the EYEDOO computer program significantly improves positive fusion reserves at distance and near, but negative fusional reserves don’t improve.
Studying Computer-Assisted Vision Training: Fusional Reserves
Keywords: Klīniskā optometrija; redzes treniņi; datorizētie treniņi; fūziju rezerves; EYEDOO