Uzvedības Vadītās Izstrādes metodes izmantošana funkcionalitātes implementācijā - Ribalko, Jevgēnija (Latvijas Universitāte, 2018)
Uzvedības Vadītā Izstrādes (Behavior-driven development jeb BDD) metode ir izstrādes metode, kas paredz testu izstrādi un automatizāciju pirms programmatūras pirmkoda radīšanas un procesus, kuri palīdz implementēt produktu, kas sniegs sagaidāmo biznesa vērtību. BDD metode apvieno dažus Testēšanas Vadītas Izstrādes metodes (Test-driven development jeb TDD) elementus ar Domēn-Vadītas Projektēšanas (Domain-driven design jeb DDD) izpratni par vienotu apraksta valodu, kā arī nosaka speciālu izstrādes procesu kartību un prasību formulēšanas veidu. Šī maģistra darba ietvaros autore izpētīja TDD metodi un DDD koncepciju ar nolūku dabūt plašāku izpratni par BDD metodi, kā arī dziļi izpētīja pašu BDD metodi. Tika izmēģināta eksperimentāltehniskā sistēmas realizācija pēc BDD metodes noteiktiem procesiem un veikta BDD metodes efektivitātes analīze.

Behavior-driven development method (BDD) is a method, which considers tests to be written before actual development of the system and define processes that help to implement a product that will deliver expected business value. This method is an extension of the Test-driven development (TDD) method and combines some TDD principles with a Domain-driven design (DDD) idea of Ubiquitous Language. BDD defines specific form in which requirements are formulated. In scope of “Behavior-driven development method in the process of implementation of functionality” master’s work author has explored TDD method and DDD concept to gain wider understanding of BDD method anddeeply studied BDD method itself. Experimental technical realization of the system according to processes defined by the BDD method was tried and analysis of BDD effectivness was made.
Behavior-driven development method in the process of implementation of functionality
Keywords: Datorzinātne; Uzvedības Vadītā Izstrāde; Testēšanas Vadītā Izstrāde; Domēn-Vadītā Projektēšana; vienota apraksta valoda; Spējās Programmatūras Izstrāde