Mākslas ģenerēšana ar neironu tīkliem - Gabrielyan, Henrik (Latvijas Universitāte, 2021)
Šis dokuments ir Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes kursa “Kvalifikācijas darbs” (DatZR003) ietvaros izstrādāta mākslas ģenerēšanas lietotnes projekta dokumentācija, kas satur programmatūras prasību specifikāciju, programmatūras projektējuma aprakstu, testēšanas dokumentāciju un citu informāciju par projektu. Mākslas ģenerēšanas lietotne ir paredzēta kā atvērtā koda programmatūra, ko var izmantot jauni mākslinieki, lai iepazītos un izpētītu eksistējošus mākslas stilus un žanrus, lai spētu atpazīt tās galvenās īpašības un radīt jaunu mākslu. Par prioritāti lietotņu izstrādē tika uzskatīta ātrdarbība un resursu taupība. Lietotne tika veiksmīgi pabeigta un testēta. Neironu tīkla modulis tika izstrādāts Python programmēšanas valodā un saglabāts visas trenēšanas gaitā. Kvalifikācijas darba ietvaros autors iepazinies ar dažādiem mākslas avotiem un empīriski pielietojis dažādas neironu tīkla arhitektūras.

This document is a documentation of an art generating application project developed within course “Kvalifikācijas darbs” (DatZR003), which contains a specification of software requirements, software design description, testing documentation and other information regarding the project. The art generation application is designed as open software that can be used by young artists to get acquainted with and explore existing arts styles and genres, to be able to recognize its core properties and create new art. Performance and resource austerity were seen as priority in the development of application. The app was successfully completed and tested. The neural network module was developed using Python programming language and stored throughout training. As part of the work of qualification, the author has met various art sources and empirically applied various neural network architectures.
Art generation using neural networks
Keywords: Datorzinātne; māksla; mākslas stili un žanri; neironu tīkls; ģenerēšana