Aprūpes prioritātes C hepatīta saslimšanas gadījumā, pacientu skatījuma - Freimane, Arina (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba „Aprūpes prioritātes C hepatīta saslimšanas gadījumā, pacientu skatījumā” mērķis – noteikt aprūpes prioritātes pacientu skatījumā C hepatīta saslimšanas gadījumā. K.Rojas „Adaptācijas modelis” nodrošina māsas piemērotu pieeju pacientam ar C hepatītu. Tika veikta literatūras analīze. Tika veikts pētījums. Darba teorētiskajā daļā ir informācija par vīrusa C hepatītu, māsas darba funkciju pacietu aprūpē, stresu, cilvēka vajadzībām. Darba pētnieciskajā daļā tiek analizēts C hepatīta pacientu aprūpes prioritātes viņu skatījumā. viņu. Pētījuma iegūtie rezultāti norāda, ka māsām un pacientiem aprūpes prioritātes neatšķiras. Darbā izmantoti 40 literatūras avoti, no tiem 26 latviešu valodā, 3 angļu valodā un 11 krievu valodā. Atslēgas vārdi: C hepatīts, māsa, aprūpes prioritātes, pacients, adaptācija, cilvēka vajadzības.

The aim of the bachelor’s paper “The care priorities from a patient’s point of view with hepatitis C” is to define the care priorities from a patients point of view with hepatitis C infection. “The Roy adaptation model of nursing” (Roy, C) ensures nurses’ appropriate approach to a hepatitis C patient. Analysis of the literature was made. The research was made. Information about hepatitis C, nurses’ function in care, stress, patient’s needs is in the theoretical part of the paper. The care priorities from hepatitis C patient’s point of view are analised in the research part of the paper. The results from the research show that nurses and patients care priority are the same. 40 literature sources are used in the paper, from which 26 are in Latvian, 3 in English, and 1 in1Russian. Keywords: hepatitis C, a nurse, care priorities, a patient, an adaptation, patient’s needs.
The care priorities from a patient’s point of view with hepatitis C
Keywords: Medicīna