Kadmija sulfīda nanovadu virsmas pasivācija vides apstākļu izraisītas degradācijas samazināšanai - Dipāne, Luīze (Latvijas Universitāte, 2021)
Kadmija sulfīda nanovadu virsmas pasivācija vides apstākļu izraisītas degradācijas samazināšanai. Dipāne L., kursa darba vadītājs Dr. phys. Butanovs E. (LU CFI). Bakalaura darbs, 31 lappuse, 21 attēli, 3 tabulas, 30 literatūras avoti, 1. pielikums. Latviešu valodā. Darbā veikta CdS nanovadu sintēze ar tvaiks-šīdums-cietviela metodi un plānu metālu oksīdu pārklājumu veidošana uz to virsmas ar atomslāņu depozīcijas (ALD) metodi. Iegūtās nanostruktūras tika raksturotas, izmantojot skenējošo elektronu mikroskopu (SEM), transmisijas elektronu mikroskopu (TEM), enerģētiski dispersīvo rentgenstaru spektroskopiju (EDX) un rentgenstru difrakciju (XRD). Tika veikta divkontaktu ierīču izveidošana un veikti periodiski fotoelektriskie mērījumi konstantos apstākļos.

Cadmium sulfide nanowire surface passivation to reduce environmental degradation. Dipāne L., research project supervisor Dr. phys. Butanovs E. (ISSP UL). Research project in physical chemistry, 31 pages, 21 figures, 3 tables, 30 literatures references. In Latvian. The research project involved synthesis of CdS nanowires via chemical vapour transport method and coating of their surface with thin metal oxide film via atomic layer deposition (ALD) method. The nanostructures were characterized with scanning electron microscope (SEM), transmission electron microscope (TEM), energy dispersive X-ray spectroscopy (EDX) and X-ray diffraction (XRD). Two-contact devices were developed and periodic photoelectric measurements were performed under constant conditions.
Cadmium sulfide nanowire surface passivation to reduce environmental degradation
Keywords: Ķīmija; NANOVADI; KADMIJA SULFĪDS; NANOTEHNOLOĢIJAS; FOTOELEKTRISKIE MĒRĪJUMI; TRANSMISIJAS ELEKTRONU MIKROSKOPIJA