Teritorijas izmantošanas konflikti Ventspils un Rīgas ostās - Sniķere, Sandija (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darba nosaukums „Teritorijas izmantošanas konflikti Ventspils un Rīgas ostās”. Darbs izstrādāts latviešu valodā, 51 lappušu apjomā. Maģistra darbā izvērtēti Ventspils un Rīgas ostas teritorijas izmantošanas konflikti. Osta ir specifisks teritorijas izmantošanas veids. Latvijā ostu teritorijām izmantošana tiek noteikta pašvaldību teritorijas plānojumos. Darbības ostas teritorijā var īstenot tikai ar ostas valdes akceptu. Plānojot teritoriju var rasties potenciālie konflikti, ja pēc iespējas agrākā stadijā netiek noteikta atbilstoša detalizācijas pakāpe. Pētījuma struktūra: anotācija, ievads, pētījuma teorētiskā nostādne ar literatūras apskatu, pētījuma rezultāti, secinājumi, kopsavilkums. Maģistra darbs ir pētījums par ostu teritoriju izmantošanas konfliktiem plānošanas sistēmā. Atslēgas vārdi: teritorijas izmantošana, konflikti, Ventspils osta, Rīgas osta.

The title of the Master’s work is „Land use conflicts in the Ventspils and Riga ports”. The work was prepared in Latvian and consists of 51 pages. In the Master’s work evaluation of the land use conflicts in the Ventspils and Riga ports was performed. A port is like a specific land use form. In Latvia ports land use is established by municipality territorial planning. Activities inside the port area can be implemented only with the approval of the port management. Study structure: annotation, introduction, the study’s theoretical approach to literature review, the study’s findings, conclusion, summary. The Master’s work is a study of the port land use conflict in the system of planning. Key words: land use, conflicts, the Ventspils port, the Riga port.
Land Use Conflicts in the Ventspils and Riga Ports
Keywords: Ģeogrāfija