Sociālais darbs ar no alkohola atkarīgām personām - Petrova, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma – Sociālais darbs ar no alkohola atkarīgām personām. Bakalaura darba mērķis Analizēt alkohola atkarību, kā sociālu problēmu un izpētīt sociālā darbinieka darbu ar alkohola atkarīgām personām. Tika veikts pētījums, izmantojot kvalitatīvo pētījuma metodi. Pētniecības instruments: 8 intervijas ar 6 jautājumiem. Bakalaura darbs sastāv no 4 daļām un 6 apakšnodaļām. Bakalaura darba pirmajā daļā ir apskatīts atkarības jēdziena skaidrojums un būtība. Bakalaura darba otrajā daļā ir apskatīta alkohola atkarība jeb alkoholisms. Bakalaura darba trešajā daļā ir apskatīts sociālais darbs ar no alkohola atkarīgām personām caur kognitīvi biheiviorālo teoriju. Bakalaura darba ceturtajā daļā ir veikts pētījums, apkopoti rezultāti un veikta to analīze. Darba gaitā formulēti secinājumi.

The topic of the bachelor thesis - Social work with alcoholics. The aim of the bachelor thesis – Analyze alcohol addiction as a social problem and study the work of a social worker with alcohol dependent persons. The study was conducted using a qualitative research method. Research tool: 8 interview with 6 questions. The bachelor thesis consists of 4 parts and 6 subsections. The first part of the bachelor thesis deals with the explanation and essence of the concept of addiction. The second part of the bachelor thesis deals with alcohol dependence or alcoholism. The third part of the bachelor thesis deals with social work with alcohol addicts through cognitive behavioral theory. In the fourth part of the bachelor thesis, a research is carried out, the results are summarized and their analysis is performed. Conclusions are formulated in the course of the work.
Social work with alcoholics
Keywords: Sociālā politika un sociālā darba organizācija; atkarība, alkohola atkarība, alkoholisms, sociālais darbs.; alkohola atkarība; alkoholisms; sociālais darbs; darbinieks