Attieksmes pret homoseksualitāti, agresijas, beznosacījuma sevis pieņemšanas un psihoseksuālo faktoru sakarības heteroseksuāliem vīriešiem un sievietēm - Zaremba, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2022)
Pētījuma mērķis ir noskaidrot, kādas attieksmes pret homoseksualitāti, agresijas, beznosacījuma sevis pieņemšanas un psihoseksuālo faktoru sakarības pastāv heteroseksuāliem vīriešiem un sievietēm. 182 heteroseksuāli respondenti vecumā no 18 līdz 81 gadam aizpildīja Beznosacījuma sevis pieņemšanas aptauju, Agresijas aptauju, Seksualitātes skalu un Attieksmes pret homoseksualitāti komponenšu skalu. Pētījumā sākotnēji tiek detalizēti apskatīts mainīgo lielumu pieejamais teorētiskais pamatojums, pēc kā tiek izskatītas attieksmes pret lesbietēm un homoseksualitātes, kā arī attieksmes pret gejiem un homoseksualitātes korelācijas un regresijas ar agresiju, beznosacījuma sevis pieņemšanu un seksuālo pašcieņu, seksuālo depresiju un seksuālo pārņemtību. Darba otrajā daļā ietilpst vīriešu un sieviešu, kristietības, neskaidras reliģiskās pārliecības un ateisma, agnosticisma starpgrupu atšķirību pārbaudes process. Rezultāti tiek aprakstīti un diskutēti.

The aim of the study is to examine the relationship between attitudes towards homosexuality, aggression, unconditional self-acceptance and psychosexual factors in heterosexual males and females. 182 heterosexual participants between the ages of 18 and 81 completed the Unconditional Self-Acceptance Questionnaire, the Aggression Questionnaire, the Sexuality Scale, and the Attitudes Towards Homosexuality Component Scale. The study initially examines in detail the available theoretical basis for the present variables, furthermore correlations and regressions are carried out for attitudes towards lesbians and homosexuality, as well as attitudes towards gays and homosexuality with regards to aggression, unconditional self-acceptance, sexual esteem, sexual depression, and sexual preoccupation. In the second part of the paper the investigation of differences between groups of males and females, Christian, uncertain religious beliefs and atheism, agnosticism is included. The results are described and discussed.
The Relationship of Attitudes Towards Homosexuality, Aggression, Unconditional Self-acceptance and Psychosexual Factors in Heterosexual Males And Females
Keywords: Psiholoģija; homonegativitāte; agresija; beznosacījuma sevis pieņemšana; seksuālā pašcieņa; seksuālā depresija