Krimināllikuma 233. panta interpretācija un piemērošana - Medvedjeva, Diāna (Latvijas Universitāte, 2022)
Katras demokrātiskas, tiesiskas valsts neatņemams un būtisks uzdevums ir rūpēties par savu pilsoņu drošību. Bakalaura darbā “Krimināllikuma 233. panta interpretācija un piemērošana” izpētīts Krimināllikuma sevišķās daļas XX nodaļas par nodarījumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību 233. pants, kas apskata šaujamieroču, to būtisko daļu, munīcijas, lielas enerģijas pneimatisko ieroču, sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu neatļautas izgatavošanas, remontēšanas, iegādāšanās, glabāšanas, nēsāšanas, pārvadāšanas, pārsūtīšanas, realizēšanas un realizēšanas noteikumu pārkāpšanas jautājumus. Bakalaura darba uzdevums ir izzināt Krimināllikuma 233. panta piemērošanas praksi caur panta vēsturiskajām redakcijām, speciālajiem normatīvajiem aktiem, tiesu nolēmumiem un ārvalstu atziņām.

Every democratic nation has an integral and essential duty to care for the security of its citizens. The bachelor’s thesis “Interpretation and application of Article 233 of the Criminal law” examines Criminal law Special part’s Section’s XX “Offenses against public security and public order” Article 233, which deals with unauthorized manufacture, repair, purchase, storage, supply, transport, transfer, sale and violation of sales rules of firearms, their essential parts, ammunition, high-energy pneumatic weapons, explosives, blasting devices. The task of the bachelor’s thesis is to find out the practice of application of Article 233 of Criminal Law through the historical wordings of the article, special regulatory enactments, court rulings and foreign findings.
Interpretation and application of Article 233 of the Criminal law
Keywords: Juridiskā zinātne; šaujamierocis; lielas enerģijas pneimatiskais ierocis; sprāgstvielas; spridzināšanas ietaises