Kristāliska bārija diborāta iegūšanas iespējas ūdens šķīdumos - Ponomarjovs, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2019)
Kristāliska bārija diborāta iegūšanas iespējas ūdens šķīdumos. Ponomarjovs D., zinātniskais vadītājs Dr. ķīm., asoc. prof. Švirksts J. Bakalaura darbs, 34 lappuses, 14 attēli, 16 tabulas, 17 literatūras avots. Latviešu valodā. Kursa darbā tika sintezēts bārija diborāts, kurš tika iegūts apmaiņas reakcijā ūdens šķīdumā. Tika izmantotas dažādas izejvielu attiecības. Iegūtie savienojumi tika analizēti izmantojot titrametriju. Pēc iegūtiem datiem tika aprēķinātas vielu molārās attiecības un noteiktas vielu formulas.

Possibilities of obtaining crystalline barium diborate in aqueous solutions. Ponomarjovs D., Scientific Director Dr. chem., assoc. prof. Švirksts J. Bachelor's thesis, 34 pages, 14 pictures, 16 tables, 17 literature source. Latvian Language. Barium diborate, which was obtained by an exchange reaction in aqueous solution, was synthesized in the course. Different raw material relationships were used. The resulting compounds were analyzed using titrametry. Based on the data obtained, molar ratios of substances and certain formulas of substances are calculated.
Possibility of obtaining crystalline barium diborates in aqueous solutions
Keywords: Ķīmija; BĀRIJA BORĀTS; BĀRIJA DIBORĀTS; BARIUM BORATE; BARIUM DIBORATE