AAS BALTA Fizisko personu īpašuma apdrošināšanas produkta konkurētšpējas paaugstināšana - Kudļa, Marta (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba „AAS BALTA Fizisko personu īpašuma apdrošināšanas produkta konkurētspējas paaugstināšana” galvenais mērķis ir izstrādāt priekšlikumus AAS BALTA piedāvātā produkta pilnveidošanai, konkurētspējas paaugstināšanai. Mērķa sasniegšanai autore ir izvirzījusi sekojošus uzdevumus – noteikt apdrošināšanas būtību, tās mērķus, funkcijas un pamatprincipus, apskatīt Latvijas apdrošināšanas nozari regulējošos normatīvos tiesību aktus, noskaidrot apdrošināšanas nozares vietu Latvijas ekonomikā, apkopot un analizēt informāciju par Latvijas nedzīvības apdrošināšanas tirgu un tā dalībniekiem, kā arī noteikt AAS BALTA produkta priekšrocības, trūkumus un konkurētspēju attiecībā pret trijām autores izvēlētajām apdrošināšanas akciju sabiedrībām. Pētījuma periods ir 2005. – 2012.gads. Bakalaura darba apjoms ir 61 lapas. Tas sastāv no 3 nodaļām, kurās ietvertas 15 tabulas, 3 attēli un 37 bibliogrāfiskie avoti.

Main goal of bachelor thesis “AAS Balta Personal property insurance products increase of competitiveness’’ is to give proposals for AAS Balta products to improve the competitiveness. Author has specified tasks to reach the goal – determine the insurance essence, its objectives, functions and principles, explore Latvian insurance industry regulatory laws, find out place of the insurance industry in the Latvian economy, compile and analyze information about Latvian non-life insurance market and it’s participants, as well as define AAS Balta products strengths, weakness and competitive against the three authors selected joint-stock insurance companies. The study period is from 2005th to 2012th. Bachelor thesis contains form 61 pages, that includes 15 tables, 3 illustrations and 37 bibliographic sources.
AAS BALTA Physical property insurance product incriase of competitiveness
Keywords: Ekonomika