Par kādu ķīmiskā reaktora teorijas nesingulāru robežproblēmu - Ozoliņa, Inese (Latvijas Universitāte, 2006)
Darbā aplūkoti bioķīmiskā reaktora matemātiskie modeļi. Uzmanība pievērsta modeļa atkarībai no procesa ražības funkcijas. Vienkāršāko ražības hipotēžu funkciju gadījumos iegūts modeļu analītiskais risinājums, Mihaela – Mentena kinētikas gadījumā – skaitliskais atrisinājums. Bibliogrāfija 6 nosaukumi. Atslēgvārdi – bioķīmiskais reaktors, parasto diferenciālvienādojumu robežproblēma, neintegrējama singularitāte.

The work is devoted to mathematical models of biochemical reactor. Wee paid attention to model dependence of the substrate rate function. In the simplest case of the rate function is possible to obtain analytical solution, in case of the Michael – Menten kinetics is obtained numerical solution. Bibliography - 6 items. Keywords – biochemical reactor, differential equation boundary value problem, non-summable singularity.
On the Certain boundary value problem with non-summable singularity arising in chemical reactor theory
Keywords: Matemātika