Latvijas organomāli kā polāro organisko vielu sorbenti - Černihoviča, Jelizaveta (Latvijas Universitāte, 2006)
KOPSAVILKUMS Latvijas organomāli kā polāro vielu sorbenti. Černihoviča J., zinātniskā vadītāja Sloka I. Bakalaura darbs, 38 lappuses, 20 zīmējumi, 13 tabulas, 9 literatūras avoti. Latviešu valodā. VADAKSTE, JAUNAUCE, ORGANOMĀLI, JONU APMAIŅA, RENTGENDIFRAKTOMETRIJA, GRAVIMETRIJA Darbā iegūti Latvijas organomāli, lai noskaidrot to sorbcijas īpašības. Darbā veikta organomālu sintēze no Jaunauces un Vadakstes māliem un oktadeciltrimetilamonija hlorīda, ņemot tos dažādās attiecībās. Apstrādātajiem organomāliem rentgendifraktometriski tika noteikta dažādu spirtu sorbcija un desorbcija.

Organo-clays of Latvia as Sorbents of Polar Organic Compounds. Černihoviča J., supervisor lec. Sloka I. Bachelor thesis, 38 pages, 20 figures, 13 tables, 9 literature references. In Latvian. VADAKSTE, JAUNAUCE, ORGANOCLAYS, X-RAY DIFRACTION, GRAVIMETHRY Vadakste and Jaunauce organoclays were processed with spirts. Organic clay has been syntesed from Vadakste and Jaunauce clays and chloride oktadeciltrimetylamonium in different attitudes. Organic clay has been processed by different spirts to investigate sorbation and dissorbation by x-ray difraction methods.
Organo-clays of Latvia as Sorbents of Polar Organic Compounds
Keywords: Ķīmija