Dabiskie zālāji kā medus bites Apis mellifera ganības - Bērziņa, Dace (Latvijas Universitāte, 2014)
Daces Bērziņas bakalaura darba “Dabiskie zālāji kā medus bites Apis mellifera ganības” mērķis ir noskaidrot medus botānisko izcelsmi bišu saimēm, kuras atrodas ar dabiskajiem zālājiem bagātā apvidū. Pētījums veikts balstoties uz 2013. gada veģetācijas sezonas datiem, noteiktas 49 augu sugas, kas veido medus paraugu botānisko sastāvu. 40 no noteiktajām sugām ir nektāraugi un ~73 % no šiem nektāraugiem ir sastopami dabiskajos zālājos. Dabiskie zālāji medus bites Apis mellifera ganībām ir nozīmīgi, jo ~65 % no visiem atrastajiem putekšņiem pieder dabisko pļavu un ganību augiem. Dace Bērziņas bakalaura darbs sastāv no 5 nodaļām ar 9 apakšnodaļām, darba tekstuālo informāciju papildina 15 attēli, 4 tabulas un 1 pielikums, tas satur 68 lpp. Atslēgas vārdi: Apis mellifera, dabiskie zālāji, sporu-putekšņu analīze, medus botāniskā izcelsme, resursi

The aim of Dace Bērziņas bachelor thesis “Semi natural grasslands as a honey bee Apis mellifera pastures” is to find out botanical origins of honey samples that are located in area rich with semi-natural grasslands. Research was conducted based on vegetation data for season of 2013. 49 plant species, that form botanical origin of honey samples were identified, 40 of whom were nectar plants, ~73% of these nectar plant species are found in semi-natural grasslands. Semi-natural grasslands are important for honey bee, because ~ 65 % from all detected pollens belong to semi-natural grassland plants. Dace Bērziņas bachelor thesis consists of 5 chapters with 9 subchapters, including 15 images, 4 tables and 1 appendix, the work contains 68 pages. Key words: Apis mellifera, semi-natural grasslands, pollen analysis, honey botanical origin, resource
Semi natural grasslands as a honey bee Apis mellifera pastures
Keywords: Ģeogrāfija