Eiropas Kopējās Lauksaimniecības Politikas "zaļināšanas" pasākumu ietekme uz putnu daudzveidību divās dažādās Latvijas lauku ainavās - Vīgants, Viesturs (Latvijas Universitāte, 2017)
Eiropas Kopējās Lauksaimniecības Politikas (KLP) 2014. gadā noteiktās prasības par ekoloģiski nozīmīgu platību (ENP) ieviešanu lauksaimniecības zemēs tiek argumentētas kā būtisks instruments bioloģiskās daudzveidības uzlabošanai Eiropas Savienības lauksaimniecības zemēs, taču konkrētu pierādījumu tam nav. Šī darba mērķis ir noskaidrot šo platību ietekmi uz putnu daudzveidību Latvijas lauku ainavā. Izvirzīta hipotēze, ka būtiskas ietekmes uz putnu sugu daudzveidību ENP Latvijā nav.

Europes Common Agricultural Policy (CAP) in 2014. introduced a new instrument – “Ecological focus areas” (EFAs) - to enhance the biodiveristy in farmland areas all across Eropean Union (EU), however there are no proof that they are bringin the expected results. The aim of this study is to find out how EFAs are impacting bird biodiversity in Latvian farmland. Our hypothesis is that EFAs in Latvian farmland have no substantial effect on bird species diversity.
Common Agricultural Policies "greening" measure impact on bird diversity in two different Latvian agricultural landscapes
Keywords: Bioloģija; ekoloģiski nozīmīgās platības; tauriņzieži; Eiropas Kopējās Lauksaimniecības politika; putnu punktveida uzskaites; lauksaimniecības intensifikācija