Starptautiskā darbaspēka migrācijas regulācija Latvijā - Straupmane, Inese (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir „Starptautiskā darbaspēka migrācijas regulācija Latvijā”. Pirmajā nodaļā uzmanība pievērsta darba tirgum un starptautiskā migrējošā darbaspēka teorētiskajiem aspektiem, kā arī darbaspēka migrācijas regulācijas pamataspektiem Eiropas Savienībā. Otrajā nodaļā analizēti darbaspēka migrācijas rādītāji Latvijā, kā tie ir mainījušies un, kas tos ir ietekmējis. Šajā nodaļā uzmanība pievērsta arī migrācijas regulācijai Latvijā, tiek pētīti dažādu autoru viedokļi, kā uzlabot migrācijas situāciju. Trešajā nodaļā noskaidrots un izpētīts Latvijas iedzīvotāju viedoklis par darbaspēka migrāciju Latvijā, autore veica aptauju, kurā piedalījās tie respondenti, kas jau strādā ārpus Latvijas un tie, kas nestrādā, bet apsver šādu iespēju. Darba beigās izdarīti secinājumi un doti priekšlikumi starptautiskā darbaspēka migrācijas regulācijai Latvijā. Atslēgvārdi: darbaspēks, darbaspēka migrācija, darba tirgus, emigrācija.

The Bachelor's theme is " Regulation of international workforce migration in Latvia". The first chapter focuses on the theoretical aspects of the labour market and international migrant workers, as well as on the regulation of labour migration in the European Union. The second chapter analyses labour migration indicators in Latvia, the ways they have changed and what has affected them. This chapter also focuses on migration management in Latvia and examines various opinions on how to improve the situation of migration. The third section is devoted to establishing and researching views of the society on labour migration in Latvia. The author has conducted a survey of respondents who already work outside Latvia and those who do not yet, but are considering this option. The last part consists of conclusions and suggestions for international labour migration management in Latvia. Keywords: labour, labour migration, labour market, emigration.
Regulation of international workforce migration in Latvia
Keywords: Vadībzinātne