Kvalitātes vadība - latviešu valodas kā otrās valodas kursu un metodikas kursu vērtēšana. - Lapinska, Indra (Latvijas Universitāte, 2006)
Maģistra darba tēma ir “Kvalitātes vadība - latviešu valodas kā otrās valodas (LAT2) kursu un metodikas kursu vērtēšana”. Darba mērķis ir aprakstīt un sistematizēt Latviešu valodas apguves valsts aģentūras (LVAVA) uzkrāto pieredzi kvalitātes nodrošināšanā un noskaidrot, vai LAT2 kursu un metodikas kursu vērtēšana atbilst visaptverošas kvalitātes vadības (VKV) principiem. Darbs sastāv no 5 nodaļām. Darba teorētiskā daļa (1.-4.nodaļas) aplūko kvalitātes vadības vēsturi, jēdzienus un kvalitātes vadības sistēmas, salīdzinoši apskata VKV principus ekonomikā un izglītībā un kvalitātes vērtēšanu dažādos izglītības sektoros. Darba praktiskā daļa (5.nodaļa) analizē LVAVA LAT2 kursu un metodikas kursu vērtēšanu VKV kontekstā.

The theme of the masters thesis is „Quality management – Evaluation of the Latvian as the Second Language (LAT2) and Methodology Courses”. The purpose is to analyse and systemize the experience of the National Agency of Latvian Language Training (NALLT) in the quality assurance managing the evaluation system of the LAT2 courses and methodology courses, and to clarify how it complies with the Total Quality Management (TQM) principles. The master thesis consists of 5 chapters. The theoretical part (Chapters 1-4) looks at the history of quality management (QM), QM conceptions and the QM systems. It compares the TQM principles in economics and education, as well the quality evaluation in different educational sectors. The practical Part (Chapter 5) analyses the evaluation system of the NALLT LAT2 courses and methodology courses.
Quality management in the assessment of Latvian as the Second language courses and didactic courses.
Keywords: Pedagoģija