Līdzestība pacienta un ģimenes ārsta attiecībās - Leimane, Elīna (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba nosaukums ir “Līdzestība pacienta un ģimenes ārsta attiecībās”. Bakalaura darba veiktā pētījuma mērķis bija izpētīt, kā veidojas līdzestība ģimenes ārsta un praksē reģistrēto pacientu attiecībās. Teorētisko ietvaru veido nodaļas par: līdzestība ārsta un pacienta attiecībās, ģimenes ārsta darba raksturojums, pacienta un ģimenes ārsta komunikācija, mijiedarbīgās dimensijas līdzestības ievērošanai, Talkota Pārsona sociālās rīcības teorija. Darbā izmantotā datu ieguves metode bija daļēji strukturētās intervijas, analīzē tika izmantota tematiskā analīze. Autore no empīriskās datu analīzes secina, ka mērķis ir izpētīts, līdzestība veidojas lielākoties pozitīvi ģimenes ārsta un praksē praksē reģistrēto pacientu attiecībās.

The title of the bachelor's thesis is "Compliance in Patient - General Practitioner relations". The aim of the research in the bachelor's thesis was to study the development of compliance in the relationship between a family doctor and patients registered in practice. The theoretical framework consists of chapters on: compliance in the patient - general practitioner relationship, characterization of the work of a family doctor, communication between a patient and a general practitioner, interactive dimensions for observing equality, Talcot Parson's social action theory. Data collection method used in the work was semi-structured interviews, thematic analysis was used in the analysis. The author concludes from the empirical analysis of the data that the goal has been accomplished, the compliance is formed mostly positively in the relationship between the general practioner and the patients registered in practice.
Compliance in Patient - General Practitioner relations
Keywords: Socioloģija; līdzestība; komunikāciija; ģimenes ārsta un pacienta attiecības; vērtīborientācija; motīvorientācija