Pilsētvides ietekme uz Jāņupītes hidroķīmisko kvalitāti - Kacare, Marika (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbs ir veltīts urbānās vides ietekmei uz ūdenstecēm. Darba tēma ir “Pilsētvides ietekme uz Jāņupītes hidroķīmisko kvalitāti”. Darbā aplūkota zemes lietojumu veida, apbūves - ietekme gan uz Jāņupītes kvalitāti, gan ūdens sastāvu, kas caur to nokļūst Daugavā. Tā kā upe atrodas Krāslavas centrā, tai ir būtiska ietekme uz pilsētas ainavu. Darba mērķis ir noteikt urbānās vides ietekmi uz Jāņupītes ķīmisko sastāvu. Bakalaura darbā ir sniegts upes un tai blakus esošās teritorijas apraksts, literatūras apskats par pilsētu ietekmi uz upju ekosistēmām un vispārējiem kvalitātes rādītājiem, kas noteikti ūdenstecēm, par tēmu veikto pētījumu apskats.

Bachelor thesis is devoted to the urban environment impacts on water courses. Atopic of the thesis is The Impact of Urban Environment on Hydro-chemical Quality of Jāņupīte. The thesis describes the types of land use and building change impact on both the Jāņupītes quality and composition of the water that enters Daugava through the river. Since the river is the centre of Krāslava, it has a significant impact on the creation of the urban landscape. The objective is to determine the impact of the urban environment on Jāņupīte chemical composition. Bachelor work presents description of the area and the river, analyse of the literature on the city rivers and overall quality indicators defined watercourses.
The impact of urban environment on Jāņupītes hydro-chemical quality
Keywords: Vides zinātne; urbanizācija; Jāņupīte; ūdeņu ķīmiskais sastāvs; apbūve; hidromorfoloģiskais apsekojums