Fiziskās personas - saimnieciskās darbības veicēja grāmatvedības uzskaite un tās novērtējums - Mishchuk, Anastasia (Latvijas Universitāte, 2008)
Strauji mainīgās un diezgan sarežģītās likumdošanas dēļ individuālajiem uzņēmējiem bieži vien rodas problēmas ar grāmatvedības uzskaites kārtošanu atbilstoši LR likumdošanas prasībām. Šā darba mērķis ir izpētīt fiziskās personas – saimnieciskās darbības veicēja Pētera Kļaviņa grāmatvedības uzskaiti un izvērtēt to atbilstību LR likumdošanas prasībām. Tā kā darba gaitā tiek veikta Pētera Kļaviņa grāmatvedības uzskaites pārbaude, darba struktūra tiek pieskaņota grāmatvedības uzskaites pārbaudes programmai. Tā ietver sevī pārbaudes programmas galvenos posmus un uzdevumus. Darba galarezultāts ir izstrādātie ieteikumi Pētera Kļaviņa grāmatvedības uzskaites kārtošanas uzlabošanai un pilnveidošanai. Visi darbā lietojamie faktiskie materiāli tiek ņemti no Pētera Kļaviņa grāmatvedības reģistriem. Pats pētījums tiek balstīts uz LR likumdošanas aktiem.

Because of the fact that rather complicated legislation changes so quickly entrepreneurs often have problems with accounting management according Latvian legislation claims. This paper's purpose is to study individual person – commercial activity performer’s accounting and its evaluation according Latvian legislation claims. Paper's structure is subordinated to accounting management audit program. Structure includes audit program’s main stages and targets. This paper's net result is formulated recommendations for Pēteris Kļaviņš accounting management improvement and development. All in paper usable materials are taken from Pēteris Kļaviņs accounting books. The very research is carried by Latvian legislation statements.
Physical person - commercial activity performer's accounting and its evaluation
Keywords: Ekonomika