Sistēma rūpnīcas ražošanas procesa datu apkopošanai un to sagatavošanai produktu pašizmaksas aprēķina programmatūrai - Runcis, Raitis (Latvijas Universitāte, 2009)
Programmatūras "Sistēma rūpnīcas ražošanas procesa datu apkopošanai un to sagatavošanai produktu pašizmaksas aprēķina programmatūrai" mērķis ir optimizēt uzņēmuma "Valmieras stikla šķiedra" budžeta kontroles daļas darbinieku periodiski veiktās datu sagatavošanas darbības programmatūrai "QPR Cost Control". Izstrādātā sistēma apkopo vienotā datu bāzē no grāmatvedības un finanšu sistēmām "Concorde" un "Apvārsnis" un speciāli izveidotām "MS Office InfoPath" formām iegūtos periodiskos datus ar pastāvīgi esošiem ražošanas procesa datiem, tādējādi atvieglojot to pārvaldību, ļaujot veikt automatizētu apstrādi un ģenerēt datu korektuma pārskatus. Sistēma sastāv no "ASP.NET AJAX Web Application" un "DotNet 3.5 Windows Forms Application" tipa lietotnēm, "MS SQL Server 2008" datu bāzes pārvaldības sistēmas un "MS Office InfoPath" formām.

The purpose of software "Manufacturing process data collecting and preparing system for product cost calculating software" is to optimize data preparing actions periodically made by company "Valmiera glass fibre" employers of budget control department for software "QPR Cost Control". The developed system collects obtained periodical data from the accounting and finance systems of "Concorde" and "Apvārsnis" and specially designed "MS Office InfoPath" forms and existing production data into one database, thereby improving the administration, allowing automated data processing and generating reports of data correctness. The system consists of the "ASP.NET AJAX Web Application" and the "DotNet 3.5 Windows Forms Application" type applications, "MS SQL Server 2008" database management system and the "MS Office InfoPath" forms.
Manufacturing process data collecting and preparing system for product cost calculating software
Keywords: Datorzinātne