Slepkavība mīkstinošos apstākļos ( Krimināllikuma 119.- 122. pants) - Cine, Laura (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir “Slepkavība mīkstinošos apstākļos (Krimināllikuma 119. – 122. pants)”. Darbā tiek izpētīti un analizēti Latvijas Republikas Krimināllikuma 119., 120., 121., 122. panti. Darbā tiek veikta attiecīgo noziedzīgo nodarījumu sastāva analīze, ilustrācijai tiek izmantoti interesanti tiesu prakses gadījumi, kā arī intervijas ar saistošo nozaru speciālistiem. Autore darbā pauž savu viedokli par attiecīgajām likuma normām, to pielietošanu praksē un iespējamām izmaiņām pantu redakcijās. Darba ietvaros tiek izpētītas arī ārvalstu krimināltiesības, kurās atspoguļotas slepkavības mīkstinošos apstākļos. Atslēgas vārdi: slepkavība, mīkstinoši apstākļi, jaundzimušais, afekts, pārkāpjot

The thesis of bachelors is “Murder under mitigating circumstances (Criminal law of Latvia 119. - 122. article)”. In study are researched and analyzed Criminal law of Latvia 119. 120. 121., 122. articles. In study is carried out the composition analysis of the offenses, for illustration used interesting law cases, as well as interviews with industry experts. The author of study express opinion about legal norms, its usage in practice and possible changes in rules contents. Part of study is researched extraneous criminal law in which governed murder under mitigating circumstances. Key words: murder, mitigating circumstances, newborn, affect, violation of.
Murder under mitigating circumstances ( Criminal law of Latvia 119.-122. article)
Keywords: Juridiskā zinātne; slepkavība; mīkstinoši apstākļi; jaundzimušais; afekts; pārkāpjot