Q&A Scripts - Gončarova, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2016)
Šis projekts (tālāk – “Q&A Scripts”, “sistēma”) ir tīmekļa lietojumprogrammatūra tehniskā atbalsta un reklāmas nolūkiem. Tehniski, tā var būt izmantota vairākos nolūkos, kas iekļauj sevī jautājumu un atbilžu sistēmas (tālāk – tā saucamā “jautājumu koka”) izveidošanu, piemēram, testu izveidošanai, dialoga atspoguļošanai, telefona sarunas šablonu izveidošanai (kas var būt noderīgs ne tikai reklāmas nolūku zvanos, bet arī, piemēram, “uzticības tālruņos” un krīzes centru aprikojumā). Sistēmas lietotāji tiek iedalīti divās grupās: administratori un vienkāršie lietotāji, attiecīgi atšķiras viņu iespējas sistēmas lietošanā. Tā, administratoram ir iespēja veidot jaunos “jautājumu kokus”, rediģēt un dzēst esošus, kā arī rediģēt lietotājus, piešķirot tiem administratora vai vienkāršā lietotāja lomu, dzešot lietotājus utt. Iebūvēta reģistrācija sistēmā nav pieejama, bet jebkurš cilvēks ir spējīgs nosūtīt pieteikumu reģistrācijai, un tikt reģistrēts pēc administratora apstiprinājuma. Vienkāršie lietotāji ir spējīgi iziet caurī “jautājumu kokiem”, skatīties un rediģēt klientu (ar kuriem tiek veiktas sarunas) informāciju, pievienot komentārus, bet nevar veidot, rediģēt un dzēst jau esošus “jautājumu kokus”. Anonīmie sistēmas apmeklētāji ir spējīgi tikai atsūtīt pieteikumu reģistrācijai vai ielogoties sistēmā, nekādas publiskās sadaļas nav domātas. Sistēma ir izveidota vizuāli maksimāli saprotami un draudzīgi lietotājam, tā, lai katrs varētu ātri un ērti to izmantot bez jebkādām instrukcijām. Kvalifikācijas darbā ietilpst: 1.testēšanas dokumentācija; 2.zema līmeņa (datu struktūru un algoritmu) projektējums; 3.produktam atbilstošie prasību specifikācija un projektējums; 4.paskaidrojošais teksts, kurā atspoguļota konkrētā programmatūras projekta organizācija, kvalitātes nodrošināšana, konfigurāciju pārvaldība un dots darbietilpības novērtējums 5.koda fragmenti

This project (further – “Q&A Scripts”, “the system”) is the web application made for technical support and advertisement purposes. Technically, it can be used for many purposes, which contain question and answer system (further – so called “question tree”) developement, for example, test creating, dialog showing, phone call templates (which can be useful not only for advertisement purposes, but also, for example, in crysis centers). Users are divided into two groups: administrators and simple users, their abilities to use the system differ respectively. So, administrator can create new “question trees”, edit and delete existing ones, and also edit users, giving them administrator or user role, deleting them and so on. Built-in registration is not used in the system, but every person is able to send an application, and get registred after administrator approval. Simple users are able to go through “question trees”, look through and edit client (which is being talked to) information, add comments, but cannot createedit and delete “question trees”. Anonymous visitors are able only to send registration application or log in, no public sections exist in the system. The system is built in maximum visual and understanding simplicity, so everyone would be able to use it comfortably and fast without any instructions. This work contains: 1.testing documentation; 2.database description; 3.functional requirements; 4.progect organisation 5.code snippets
Q&A Scripts
Keywords: Datorzinātne; PHP; Laravel; JavaScript; jQuery; HTML