Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas raksturojums un to risku izvertējums Latvijas komercbankās - Pančenko, Elīna (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma ir „Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas raksturojums un to risku izvērtējums Latvijas komercbankās”. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz teorētiskiem aspektiem, aptaujas rezultātiem un statistikas datiem, izpētīt un raksturot noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas būtību, izvērtējot ar šiem noziegumiem saistītos riskus Latvijas kredītiestādēs, kredītiestāžu lomu un darbības šo risku novēršanā, kā arī vispārīgi raksturot nacionālās NILLTPFN sistēmas efektivitāti un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas tendences Latvijā. Bakalaura darba rezultātā tiks izdarīti secinājumi un izvirzīti priekšlikumi kredītiestādēm NILLPTFN jomā.

The subject of the bachelor's work is the “Description of Money Laundering and Terrorism and Proliferation Financing and The Assessment of Their Risks in Latvian Commercial Banks”. The objective of the work of the bachelor is, on the basis of theoretical aspects, survey results and statistical data, to investigate and describe the nature of money laundering and terrorism and proliferation financing, by evaluating the risks associated with these crimes in Latvian credit institutions, the role of credit institutions and activities in the prevention of these risks, as well as generally to describe the effectiveness and effectiveness of the national NILLTPFN system trends in money laundering in Latvia. The work of the bachelor will lead to conclusions and proposals for credit institutions in the field of NILLPTFN.
Description of Money Laundering and Terrorism and Proliferation Financing and The Assessment of Their Risks in Latvian Commercial Banks
Keywords: Ekonomika; Noziedzīgi iegūti līdzekļi; noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas stadijas; terorisma finansēšana; proliferācijas finansēšana; NILLTPF riski