Uzbrukumi tīmekļa vietnēm un aizsardzība pret tiem - Vaivars, Arnis (Latvijas Universitāte, 2012)
Darba mērķis ir izpētīt tīmekļa vietņu drošības jautājumus un apzināties iespējamos riskus. Līdz ar tehnoloģiju attīstību, palielinās arī uzbrukumu dažādība. Lai labāk saprastu pret ko tīmekļa vietņu uzturētājiem ir jācīnās, tas ir jāskatās ar uzbrucēja acīm. Darbā tiek izpētīti drošības pamatprincipi un aprakstīti populārākie uzbrukumu veidi, doti reāli piemēri un aprakstītas iespējamās aizsargāšanās metodes.

The objective of this document is to explore web site security issues and be aware of potential risks. The development of technology has increased the variety of attacks. To better understand what the web site maintainers have to fight, it needs to be seen by the attacker's eyes. This document examines the basic principles of safety and describes the most popular forms of attack by showing real examples and describing possible methods of defense.
Website attacks and protection against them
Keywords: Datorzinātne