Dokumentu vadības sistēmas izstrāde uzņēmumam - Ņikitina, Vita (Latvijas Universitāte, 2014)
Diplomdarba tēma ir „Dokumentu vadības sistēmas izstrāde uzņēmumam”. Darba mērķis ir atrast risinājumu uzņēmuma dokumentu elektroniskam reģistram, ar to atvieglojot un paātrinot personāla dokumentu pārvaldību uzņēmumā, atbilstoši likumā noteiktām kārībām ("Elektronisko dokumentu likums") [1]. Diplomdarbā tiek pētītas esošas piedāvātas sistēmas, tā ieviešana, priekšrocības un trūkumi. Izmantojot novērojumu tiek noskaidrots vai vērts iegādāties esošo sistēmu, vai tomēr izstrādāt jaunu sistēmu tieši priekš uzņēmuma vajadzībām. Pēc iegūtajiem pētījuma rezultātiem tika identificēta problēma un piedāvāts alternatīvs risinājums. Darbā tika veikts izmantojamo tehnoloģiju apraksts un izstrādāts pats projekts jeb dokumentu elektroniskais reģistrs. Diplomdarba apjoms bez pielikumiem ir 56 lappuses un tajā iekļautas 3 tabulas un 16 attēli. Izstrādājot diplomdarbu izmantoti LR likumu, LR Ministru kabineta noteikumu, grāmatu, elektronisko un nepublicēto literatūras un informācijas avoti.

Graduation work topic is "Document management system development for a company." The objective is to find a solution to the company's electronic document database, thereby facilitating and accelerating staff document management in a company, according to the certain law orders (“Electronic Documents Act”). In graduation work existing systems are studied, introduction of these systems, advantages and disadvantages. Using observations there’s found if it’s worth buying existent system, or is better to develop a new system just for business purposes. According to the obtained results of the study, the problem is identified and an alternative solution is offered. In the work is described used technology and developed project itself or electronic document database. The content of the graduation work without attachments is 56 pages and it includes 3 tables and 16 pictures. By work developing were used LR acts, LR Cabinet of Ministers Regulations, paper, electronic and unpublished literatur
Document management system development for a company
Keywords: Vadībzinātne