Darbības kvalitātes pilnveide Latvijas augstskolu bibliotēkās - Veitas, Agnese (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darba „Darbības kvalitātes pilnveide Latvijas augstskolu bibliotēkās” pētījuma mērķis – noskaidrot, vai Latvijas augstskolu bibliotēkas novērtē darbības kvalitāti un regulāri to pilnveido un vai kvalitātes vadības sistēmas ieviešana bibliotēkas darbības procesos ir pozitīvs solis bibliotēkas darbības kvalitātes uzlabošanai. Pētījumā apskatītas teorētiskās atziņas par mērķu izvirzīšanu ikvienā darbībā, kuru veic bibliotēka, pārmaiņu vadību bibliotēkā, inovāciju pieņemšanu bibliotēkā un bibliotēkas darbības kvalitātes novērtēšanas instrumenti – pakalpojumu, krājuma un datu apstrādes novērtēšanai. Pētījuma rezultāti sniedz ieskatu par kvalitātes vadības sistēmas ieviešanu bibliotēkā – pieredzes aprakstus un Latvijas augstskolu bibliotēku darbības kvalitātes pilnveidi, attīstību. Pētījuma rezultāti liecina, ka KVS ieviešana bibliotēkā ir pozitīvs lēmums organizācijas attīstībai un pilnveidei. Latvijas augstskolu bibliotēkas regulāri izvērtē darbības kvalitāti un tiek veidotas attīstības koncepcijas darbības kvalitātes pilnveidei. Atslēgvārdi: kvalitātes vadība, kvalitātes vadības sistēma, pārmaiņu vadība, augstskolu bibliotēkas, darbības kvalitātes novērtēšana, bibliotēku novērtēšana.

The aim of master’s thesis „Improving the quality of Latvian university libraries” research is to find out, whether the University libraries in Latvia evaluate the quality and keep the development of it, and whether the quality management system in library process is a positive step to improve the work quality of the library. The study discusses theoretical aspects of goal setting in any activity in a library, a library change management, innovation adoption of a library and library quality assessment tools to evaluate library – services, collection and processing of data. The research results provide insight into the quality management system in the library – description of the experience, quality improvement and evaluation in the University libraries in Latvia. The research result shows that the quality management system in the library is a positive decision for organization development and improvement. University libraries of Latvia regularly assess the quality and make the development concepts for improving quality. Keywords: quality management, quality management system, change management, academic library, quality assessment, library evaluation.
Improving the quality of Latvian university libraries
Keywords: Komunikācijas zinātne