Krievijas un Indijas sadarbība terorisma apkarošanas jomā - Semenosa, Diāna (Latvijas Universitāte, 2017)
Indija un Krievija ir nozīmīgi starptautiskie aktori, kurus apvieno ne tikai septiņdesmit gadu gara vēsture, bet arī virkne citu faktoru, viens no kuriem ir cīņa ar terorismu. Mūsdienās terorisms kļuva par globālu problēmu, un pašreizējos apstākļos to būs iespējams apkarot tikai ar kopējiem spēkiem. Indija un Krievija vairākus gadus par partnerības lielāko prioritāti izvirza sadarbību terorisma apkarošanā. Ir grūti atrast piemērus, kad diplomātiskajās vizītēs, pārrunās vai starptautiskajos pasākumos Indijas un Krievijas līderi neuzsvērtu savu bilaterālo darbu terorisma apkarošanas jomā. Šī bakalaura darba ietvaros, tiks aplūkota teorija par terorismu un terorisma apkarošanu, izmantojot šo materiālu, darba autore analizē Krievijas un Indijas sadarbību cīņā pret terorismu, izmantojamos pretterorisma instrumentus un izteiks secinājumus par sadarbībai raksturīgām iezīmēm.

India and Russia are major international actors with a seventy years-long historical bond and a united stand on the fight against terrorism. Today terrorism has become a global threat, and it should be fought jointly against. India and Russia have made the fight against terrorism their main priority. There are several examples of when leaders of both countries have underlined the importance of combating terrorism during their bilateral meetings, visits, or other international events. This thesis describes the theoretical approach to counterterrorism, bilateral counterterrorism and terrorism itself. Furthermore, the Russo-Indian relations in the fight against terrorism are described and evaluated, including the general trends and counterterrorism methods that Russia and India prefer to use in their fight.
Russo-Indian cooperation in fighting terrorism
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); Krievija; Indija; Terorisms; Pretterorisma stratēģija; Antiterorisms