Atšķirības maiņu darbā strādājošo psiholoģiskā labklājībā - Briedis, Reinis (Latvijas Universitāte, 2021)
Šī darba mērķis bija gan no teorētiskā, gan praktiskā viedokļa izprast kā maiņu darbs ietekmē jauniešus, to subjektīvo labizjūtu vispasaules pandēmijas laikā. Pētījumā piedalījās jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem. Pētījums tika veikts laika periodā no 25. novembra līdz 2. decembrim 2020. gadā. Pavisam pētījumā piedalījās 159 cilvēki, tai skaitā, 76 sievietes, 83 vīrieši, no kuriem lielākā daļa pamatienākumus gūst strādājot maiņu darbu. Visi respondenti ir nodarbināti vienā no Latvijā vadošajiem informācijas tehnoloģiju pakalpojumu sniedzējiem Live Casino nozarē

The aim of this work is to find out whether there are differences in subjective wellbeing between young people working night and day shifts in times of a global pandemic. The participants of this study were young people aged 18-29 years old. 159 people took part in the survey, including 76 women, 83 men of which most partake in shift work on a daily basis in one of the leading B2B IT Live Casino service provider companies in Latvia.
Differences in Shift Worker Psychological Well-Being
Keywords: Psiholoģija; maiņu darbs; jaunieši; problēmas; covid-19