Liepājas teātra un Latvijas Nacionālā teātra komunikācija sociālajos medijos “Facebook” un “Instagram” 2024.gadā - Špaka, Luīze (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darba “Liepājas teātra un Latvijas Nacionālā teātra komunikācija sociālajos medijos “Facebook” un “Instagram” 2024.gadā” mērķis ir izpētīt Liepājas teātra un Latvijas Nacionālā teātra sociālo mediju “Facebook” un “Instagram” komunikāciju 2024.gadā un noskaidrot, kāds ir auditorijas vērtējums par to. Teorētiskajā daļā ir aplūkotas tādas tēmas kā komunikācija sociālajos medijos, sociālo mediju mārketings un mārketings kultūras organizāciju komunikācijā. Bakalaura darbu teorētiski pamato Katca, Bumlera un Gurevicā aktualizētā lietojuma un apmierinājuma teorija. Lai veiktu pētījumu, autore izmantoja trīs pētnieciskās metodes – strukturēto interneta aptauju, daļēji strukturētu interviju un kvantitatīvo kontentanalīzi.

The aim of the bachelor's thesis "The Communication of Liepāja Theatre and The Latvian National Theatre on Social Media Platforms "Facebook" and "Instagram" in 2024" is to explore the social media communication of Liepāja Theatre and The Latvian National Theatre on Facebook and Instagram in 2024 and to determine the audience's evaluation of it. The theoretical part examines topics such as communication on social media, social media marketing, and marketing in the communication of cultural organizations. The theoretical foundation of the bachelor's thesis is based on the Uses and Gratifications Theory, developed by Katz, Blumler, and Gurevitch. To conduct the research, the author used three research methods: a structured online survey, a semi-structured interview, and quantitative content analysis.
The Communication of Liepāja Theatre and The Latvian National Theatre on Social Media Platforms "Facebook" and "Instagram" in 2024
Keywords: Komunikācijas zinātne; sociālie mediji; mārketings; teātris; auditorija; lietojuma un apmierinājuma teorija