Testēšanas prasmju uzlabošana, pamatojoties uz procesa dokumentāciju - Andersons, Jānis (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir ”Testēšanas prasmju uzlabošana, pamatojoties uz procesa dokumentāciju”. Latvijā, pēdējos gados, programmatūras izstrādes industrija ir ļoti strauji augusi un augstskolās tiek sagatavoti daudzi šīs jomas speciālisti. Diemžēl ne visās augstskolās tiek pievērsta pietiekama uzmanība testēšanas jomas speciālistu sagatavošanai. Līdz ar to bieži programmatūras izstrādes uzņēmumiem ir pašiem jāsagatavo jaunos darbiniekus produktīvam darbam. Darba mērķis ir definēt un aprakstīt procesus, lai uzlabotu testēšanas prasmju līmeni gan pilnīgi jaunam darbiniekam, kurš vēlas strādāt testēšanas jomā ,gan testētājam ar pieredzi. Darbā tiek sniegts priekšstats par standartu lietojumu programmatūras testēšanā un veikts analītisks pētījums par testēšanu un testētāju prasmju uzlabošanu. Darbā ir veikts pētījums par to, kādas darbinieku zināšanām testēšanas jomā. Darbā autors ir izstrādājis testēšanas procesu aprakstus, kā ir izstrādājis kritērijus funkcionālajam testam, slodzes testam, testa automatizācijai un drošības testam. Šiem testiem autors ir izveidojis procesu plūsmas atbilstoši testētāju lomām. Atslēgas vārdi: testēšana, testēšanas prasmes, testēšanas procesi

Theme of author`s bachelor's is “Test skill improvement based on process documentation”. In Latvia recent years the software development industry is rapidly growing and universities are prepared, many experts in the field. Unfortunately, not all universities are being adequately addressed testing professionals to prepare. So often in software development companies have themselves to prepare new employees productive work. The objective is to define and describe the processes to improve the test skills and complete a new employee who wants to work in the field of testing, the tester with experience. The Research Paper is provided in view of the use of standard software testing and analytical study was carried out for testing and upgrading of testers skills. The author has developed a testing process description, and has developed criteria for functional testing, load testing, test automation and test security. For these tests the author has created a process flow according to tester roles. Keywords: testing, testing skills, the testing processes
Testing skill improvement based on process documentation
Keywords: Datorzinātne