Alternatīvu ranžēšāna lietojot metodes TOPSIS modifikācijas ekspertu novērtējumu agregārijai - Iļčenko, Valērija (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbs ir veltīts alternatīvu ranžēšanai. Darba mērķis ir aprakstīt un salīdzināt metodes, kuras par pamatu izmanto metodi TOPSIS. Darbs satur metodes TOPSIS aprakstu, kā arī trīs modifikācijas: TOPSIS ar nestrikto modeli BS, ar eksperta kvalifikācijas vērtējumiem un ar apakškritērijiem. Visas metodes ir ilustrētas ar skaitliskiem piemēriem.

The paper is devoted to ranking of alternatives. The aim of the paper is a comparison of methods introduced using the TOPSIS method. The paper contains a description of the TOPSIS method and its three modifications: TOPSIS with fuzzy belief structure, TOPSIS under fuzzy environment and TOPSIS with sub-criteria. All methods are illustrated by numerical examples.
Rating of alternatives using modification of TOPSIS method for expert evaluation aggregation
Keywords: Matemātika; prioritāšu noteikšana; lēmumu pieņemšana; TOPSIS; daudzkritēriju uzdevums